Om boken

Hitta boken
Boken finns att köpa på Akademibokhandeln, Hedengrens, Pet SoundsFotografiska och Åhlens. Du kan också beställa den i vår egen webbshop här.

Ikoner Icons
Cher på shoppingrunda i Stockholm, Bob Dylan spexande på en gata i Solna, The Rolling Stones i en loge på Kungliga Tennishallen i Stockholm och The Who sovande på ett nattflyg mellan Malmö och Odense. Fotografen Larsåke Thuresson har med sin kamera i handen öppnat upp dörrar till situationer vi andra inte ens visste att de funnits.

Boken Ikoner innehåller 600 av de mest spektakulära och närgångna fotona i hans unika samling om 65 000 fotonegativ. Fotona är tagna mellan 60-talets början till mitten av 70-talet och de fångar svenska och internationella artister som som än idag fortsätter att beröra och utveckla vår samtid – en del foton är tagna i musikstudior, under presskonferenser och på scener, andra i rum som få av oss har varit i.

Vid sidan om fotona finns biografier och ett stort antal personliga texter från bland andra skribenter, musiker och journalister som var med då det hände, och från personer som gärna hade varit det.

TV4 Nyhetsmorgon
Jan Gradvall tipsar om en ny svensk fotobok om nöjesikoner – “hur många guldkorn som helst”.

Uppslag från boken

10-sida-Agneta-Fältskog 27-sid-Björn-och-Benny 32-sid-Agneta-och-Björn 34-sid-Bob-Dylan 42-sid-Cher 57-sid-Cornelis-V 78-sid-Hep-Stars 90-sid-Janis-Joplin 95sid-Jerry-Williams 105-Jimi-Hendrix 114-sid-Kris-Kristofferson 166-sid-Ted-Gardestad 174-sid-The-Beatles 187-sid-The-Rolling-Stones 206-sid-The-Who